Berg en Dalseweg 480

Nijmegen

€865000 k.k.

Omschrijving

Dan begin je in de makelaardij omdat je vindt dat de begeleiding bij verkoop van huizen transparanter en goedkoper kan. En dan is dit het eerste huis waarmee je de markt opgaat. Hoe mooi is dat?

Wees welkom in dit fraai gerenoveerde, jaren-twintig-landhuis op de Kwakkenberg. Eigenaresse Birgit heeft dit charmante huis met liefde en plezier op laten knappen en uit laten bouwen zonder het originele karakter geweld aan te doen. En ja, het resultaat is simpelweg prachtig!

Het huis, met de voor Nijmegenaren bekende naam Sifra Pua, ligt op een zonnig, ruim perceel van zo’n 810 m2 en wordt omringd door schitterend groen. Het adres is weliswaar Berg en Dalseweg 480, maar het huis is ook eenvoudig via de oprit en garage aan de achterzijde – aan de Kwakkenbergweg – te bereiken. Over de garage gesproken: deze heeft ‘de looks’ van het huis, is geïsoleerd en zo groot (67 m2, met wc, douche en wastafel) dat hij makkelijk als extra slaapkamer, guesthouse of praktijk-aan-huis kan dienen.

Terug naar het huis. Dit heeft 158 m2 woonoppervlakte met op de verdiepingen 4 slaapkamers en 2 badkamers. Bij binnenkomst tref je een mooie hal met een garderobe en een wc. De marmeren vloer is nog origineel en in de muur zit het oude glas-in-lood. De lichte woonkamer heeft een subliem afgewerkt en hoog plafond, glas-in-lood in de erker en openslaande deuren naar de tuin. De heerlijke woonkeuken is nieuw, heeft vloerverwarming en verder apparatuur van Siemens en Quooker. Vanuit de keuken gaat een trap naar de kelder met wasmachine en droger.

De 1ste verdieping telt 3 slaapkamers en 1 badkamer met mozaïek van Bisazza, wastafel met dubbele kraan, riante inloopdouche en wc. Van de 3 slaapkamers hebben er 2 zo’n fijne, ouderwetse inbouwkast en 1 slaapkamer heeft nog openslaande deuren naar buiten. De 2e (zolder-)verdieping bestaat uit 1 slaapkamer en 1 badkamer met wc.

Helaas gaat het te ver om hier alles op te sommen dat aangepakt, verbouwd of gerenoveerd is. Weet in ieder geval dat zo ongeveer alleen de dakpannen niet zijn vervangen (tja, die zijn immers nog goed). Het huis heeft echt nog de charme van vroeger, met het comfort en de ruimte van nu daaraan toegevoegd. Het is hier dan ook heerlijk wonen. Uiteraard ben je van harte uitgenodigd om het met eigen ogen te komen bewonderen.

Kenmerken

Bouw

Oppervlakten en inhoud

Buitenruimte

Energie

Nieuwsgierig?

Voor het plannen van een bezichtiging hebben we wat gegevens van je nodig.